Flera olika betalningsmöjligheter 

Fråga gärna i tidigt skede vilka betalningsmöjligheter din flyttfirma erbjuder. Om de endast vill ha betalt kontakt är det en varningsflagga som du bör ta på största möjliga allvar. Seriösa flyttfirmor erbjuder flertal betalningsmetoder utöver kontanta medel – hitta din flyttfirma.

Rimliga och bra priser 

Priset är självklart viktigt när du anlitar en flyttfirma, men akta dig för lockpriser! Tänk på att seriösa och lagliga flyttfirmor behöver betala skatt, försäkringar och arbetsgivaravgifter, vilket innebär att de inte kan ha hur billiga priser som helst för att gå runt. 

Bohag 2010 

Bohag 2010 är ett avtal som handlar om de allmänna bestämmelserna vid bohagsflytt. De flesta större och etablerade flyttfirmorna i Sverige använder sig av detta avtal. Att dubbelkolla det kan därför inge en hel del trygghet och vara ett bevis på att de är en seriös aktör i branschen. 

Bra ekonomi 

Om du anlitar en något mindre flyttfirma är det en god idé att kontrollera deras ekonomi innan du anlitar dem. Kolla upp om de har gått i konkurs och om deras ekonomi är stabil. 

Rut-avdrag 

Säkerställ att flyttfirman du anlitar erbjuder rut-avdrag på sina tjänster. Du bör också kräva att det sköter det administrativa och lägger till avdraget på din faktura så du slipper tänka på det.