Hur man flyttar kostnadseffektivt och smidigt

När man flyttar har man ofta två prioriteringar är överordnade alla andra, det är att få bohaget flyttat och att slippa spendera onödigt mycket tid, pengar och energi på att göra det. En flytt är ganska behändig i det att man inte behöver fundera särskilt mycket på saker som syfte och mål med projektet, det är självklart vad som skall göras och man kan gå vidare till att fundera på hur man skall göra det, och det är där den här artikeln tar vid.

Vad är kostnadseffektivt?

För att förstå begreppet kostnadseffektivitet behöver vi först definiera vad som innebär en kostnad under projektets gång. Inom vissa organisationer har man börjat göra ett ”hälso-bokslut” i slutet av året i samband med att man gör sitt vanliga bokslut för flyttfirma stockholm. Vad jag vill säga med det är att det finns andra kostnader än rent monetära kostnader, såsom hälsa, relationer, livskvalitet och tid. Att fokusera uteslutande på de monetära kostnaderna kan vara gynnsamt för den kortsiktiga ekonomin men kosta på andra plan, med en mer holistisk syn på kostnader troligen kommer att tjäna en väl inom alla områden i det långa loppet.

Vad är mest värdefullt för dig?

Flytten kommer garanterat att kosta tid, pengar och energi – vad den inte behöver kosta är slitage på relationer och ett psykiskt sammanbrott. Att avlasta sig själv innan man blir tvingad till att göra det för att man inte klarar av alla åtaganden man har är väsentligt för att leva ett skönt och meningsfullt liv.

En flyttfirma gör större skillnad än vad man tror

Att bara packa ner alla saker är ett ganska stort jobb som skall utföras utöver ens vanliga arbetsbelastning, det innebär minst en månad med limiterad fritid och extra mycket ärenden. När flyttdagen är kommen så är man redan ganska trött på att flytta och då är det otroligt skönt när ens flyttfirma ringer på dörren och bär ut alla ens saker, medan man själv testar ut det nya boendets närliggande grönområde med en mysig picknick och laddar upp inför att göra iordning i sitt nya hem. Bestäm själv vad som är värdefullt för dig och gör ditt val. Jag bokar i alla fall min flyttfirma så snart jag vet att jag ska flytta.