Anledningar till att flytta 

En flytt är ett stort steg i livet. I några fall vill man själv flytta, i andra fall tvingas man och som ung kanske man inte har annat val än att följa med sina föräldrar som bokar flyttfirma stockholm. Det kan finnas flera olika anledningar till varför det är läge att flytta. Här tar vi upp några av dem. 

Utbildning eller arbete 

En anledning att flytta kan vara för att man ska börja en ny utbildning, eller så får man ett nytt arbete. Ibland kan en hel familj vara tvungen att flytta för att en i familjen fått nytt jobb. Går det inte att pendla och man inte vill leva lite på distans i veckorna kan flytten vara den rimligaste lösningen. 

Många flyttar hemifrån till annan ort när de börjar på gymnasiet eller senare högskolan. Det brukar vara ett oerhört stort steg i livet när man plötsligt ska sköta allt själv. 

Viljan att börja om på nytt 

Ibland vill man bara börja om på nytt. Man kanske har kommit ur ett förhållande man inte trivts i, eller så har man tröttnat på sitt vardagliga liv och hitta på något nytt. Man kanske har varit arbetslös ett tag och så vill man prova sina vingar på en annan ort. Att flytta kan vara det klokaste valet för att starta om på en ny kula. Man kan såklart ha kvar vänner och liknande, och inget hindrar att man fortfarande besöker sin gamla hemort. 

Ny identitet 

Om man blivit utsatt för hot av olika slag kan man ansöka om en skyddad identitet. I de flesta fall krävs det att man flyttar till en ny plats för att det ska bli godkänt att få en skyddad folkbokföringsadress. Då ska man hålla sin nya plats hemlig och endast ge ut adressen till de personer man vet att man kan lita på. Många upplever det som väldigt befriande att få en ny adress som inte de personer som hotat en vet om. Det blir lite som att starta på nytt men i det här fallet bör man inte tala om för flera vänner eller för personer man knappt känner vart man har flyttat. Meningen är att den nya adress man har inte ska bli känd. Den registreras inte i folkbokföringsregistret, källor som SPAR får den inte och man kan inte hittas genom sökfunktioner som eniro. 

Bli mer självständig 

En annan anledning till att flytta kan vara att man vill bli mer självständig. Visst kan det vara skönt att bo nära familjen men ibland kan det också bli jobbigt. Kanske pockar de på uppmärksamhet, eller så anser de att man kan spendera mer tid tillsammans när man bor så nära. Att flytta kan då göra att man får mer egentid om man vill ha det. Det kan också vara nyttigt att lära sig klara mer saker på egen hand, och det blir i regel lättare om man inte har föräldrarna bara några hundra meter bort.