Alla måste nog flytta någon gång i livet

Första gången du flyttar är förmodligen från BB till dina föräldrar. Under din uppväxt kanske du bor kvar i samma boende med föräldrarna, men det kan hända att de vill flytta till en ny och större bostad. Ibland förändras en relationsstatus och då kan du få bo en vecka hos din ena förälder och en vecka hos den andra. Ibland kan en flytt bero på att en förälder fått ett nytt jobb inom Sverige eller utomlands. Det kan kännas lite obehagligt att flytta utomlands, men tänk vilken chans du får genom att uppleva en ny kultur, tala ett nytt språk och även få många nya vänner att följa genom livet. SÅ ordna flytten med nordiska flyttkompaniet.

Flytta förr i tiden

I början på förra seklet såg det annorlunda ut, du kunde bo på landet eller i storstäderna i och med industrialiseringen. De som hade mycket pengar kunde få bo i en stor våning i exempelvis centrala Stockholm. Där fanns det många, stora rum även om familjen var liten, kanske bara ett eller två barn. De anställde hushållerskor som tog hand om mat, städning och ibland till och med barnen. De bodde bra där de bodde och ville inte flytta. De fattiga däremot hade ofta många barn, fick trängas i en omodern lägenhet. Tänk vilket jobb och stök när de skulle sovas och stigas upp. Märkligt att de ändå kunde få så många barn, med tanke på att alla nästan låg på varandra. Att flytta till en större lägenhet var omöjligt under den här tiden om du inte hade bra ställt.

Flytta i dag

I dag kan du flytta när du vill, vissa vill flytta ofta, komma till en ny miljö, flytta till en större eller mindre bostad. I dag finns det hyreslägenheter, bostadsrätter, studentlägenheter och hus av alla de slag. Alla människor är olika, en del känner sig trygg i den bostad de bor i och vill bo kvar där så länge det går. De kanske inte är intresserade av att renovera, köpa nya och dyra möbler, utan föredrar att resa och se sig om i världen. Andra blir rastlösa när de bott på ett och samma ställe för länge, då vill de städa ut det gamla, slänga saker och flytta in till ett nytt och fräscht boende. Det är väl tur att den möjligheten numera finns, så att alla kan bo som de vill, och så länge de vill.

En flytt kan behövas

Ibland kan de hända privata saker som gör att du tvingas lämna din bostad, kanske en skilsmässa eller sjukdom. När du blir väldigt gammal. kanske du måste flytta till ett seniorboende där du kan få lite hjälp, och den dagen du behöver mycket hjälp är det ett äldreboende som gäller.