Flyttips – så packar du smart och effektivt 

En stor del av att flytta är att packa. Hur väl du packar kan avgöra hur lyckad flytten med Stockholm flyttfirma blir. Med smart och effektiv packning går det fort och inga saker går sönder under flytten. Om något går snett är det dock väldigt lätt att flytten går åt skogen vilket kan skapa irritation och smått kaos. Checka in tipsen nedan för hur du ska packa smart och tidseffektivt! 

  1. Packa kläder direkt i sopsäckar

Istället för att ta ner varje plagg, vika ihop det och packa ner det i en flyttlåda kan du lika gärna täcka alla kläder med galge med sopsäckar. Det underlättar och effektiviserar både nedpackning och senare uppackning. Du slipper dessutom skrynkla ner dina kläder och slipper krångla till packningen i onödan. 

  1. Packa porslin och handdukar tillsammans

Eftersom du säkerligen både har porslin och handdukar som ska packas ner, varför inte packa det tillsammans? Använd handdukarna för att skydda porslinet och spara in på inköp av bubbelplast och omslagspapper. Denna teknik är dessutom otroligt tidseffektivt eftersom du packar två saker samtidigt. 

  1. Använd strumporna som skydd för glasen

Ett ytterligare knep för att packa dina ömtåliga saker på ett smart och tidseffektivt sätt är att använda strumporna för att skydda glasen. Stoppa in dina glas i rentvättade strumpor eftersom både delarna ska ner i flyttkartonger! Strumporna skyddar glasen vilket även här sparar in på packningsmaterial. Som bottenmaterial och mellanskikt kan du använda handdukar eller andra kläder som extra skydd om glasen åker runt under transporten.  

  1. Använd plastfolie för badrumsflaskorna

Nästan alla har någon gång varit med om att någon badrumsflaska har börjat läcka i väskan vilket kladdat ned allt. När du ska flytta finns det ett enkelt knep för att undvika att det händer. Skruva av korken på en flaska, täck öppningen med plastfolie och skruva på korken igen. Ett enkelt och effektivt sätt att undvika kladd i flyttkartongen. 

  1. Packa böcker smart

Böcker är otroligt tungt och kan därför vara svårflyttade om du äger stora mängder. Packa dem i resväskor för att enklare transportera dem! Att rulla böckerna blir mycket lättare än att släpa på dem. Du sparar på så sätt både på din och din flyttmedhjälpares ryggar. 

  1. Använd skyddsfolie för byråer och skåp

För att skydda dina större möbler under flytten kan du använda skyddsfolie. Om du slår in din skänk, skåp eller byrå i skyddsfolie kan du hålla alla luckor stängda vilket innebär att du kan låta innehållet ligga kvar! Du behöver inte heller oroa dig för att möblerna ska skadas eller repas under flytten, eftersom skyddsfoliet förhindrar det. 

  1. Skilj på flyttlådorna

Du bör dig själv en björntjänst genom att på något vis organisera dina flyttlådor så du har koll på vad som innehåller vad. Använd färgkodning, numrering eller skriv på kartongerna vad de innehåller för att få en bra överblick över din packning.