Klinsk och vanlig ansiktsbehandling i Göteborg  

Inte alla ansiktsbehandlingar är lugnande och avslappnande. Beroende på vad målet är med behandlingen, kan du välja mer kliniska behandlingar. Vissa av de kliniska behandlingarna genomförs av en läkare. Det finns många alternativ till plastikkirurgi idag.  

Skönhet och hudproblem 

Det finns många olika typer av behandlingar för hudproblem, solskadad hud och rynkor. Vilken behandling som är bäst för dig beror lite på din hud, ditt mål med behandlingen och kanske även vilken prisklass du siktar in dig på, klicka här för att läsa mer.  

Botox & filler 

Ska du på ansiktsbehandling i Göteborg men är osäker på om du vill ha botox eller fillers? Botox slätar ut och kan även vara effektivt mot migrän och spänningshuvudvärk. Är du ute efter lite mer volym i läppar eller kindben kan fillers vara att föredra. Effekten varar ca 3-6 månader.  

IPL-behandling med ljusimpulser 

IPL är en behandling med ljusimpulser som skickas in i huden. Det gör inte ont, men kan sticka lite lätt. IPL kan behandla rodnad, ärrbildning, solskadad hud, ytliga blodkärl, pigment och det här är även en behandling för dig med rosacea.  

Microneedling – behandling med små nålar 

Det låter kanske inte särskilt bekvämt att få massa stickande nålar i huden. Men det är en effektiv behandling som kickar igång hudens egna reparationsprocess. Microneedling kan behandla överproduktion av talg och ärrbildning bland annat. Det är även bra för trött och glåmig hud.  

Kemisk peeling för ansiktet 

Vid kemisk peeling används olika syror. Det ger huden lyster och är effektivt mot acne, rynkor, ärrvävnad och pigmentfläckar. Efter behandlingen kan huden fjälla och bli rödaktig. Detta försvinner oftast inom ett par dagar eller någon vecka.  

PRP – vampyrbehandling för dig som inte gillar kemikalier 

Ja, du läste rätt. PRP kallas även vampyrbehandling då du blir injicerad med ditt eget blod. Detta bidrar till ökad cellförnyelse och nybildning av kollagen. Eftersom det är ditt eget blod och inga kemikalier är risken för biverkningar eller allergier väldigt liten. Detta kan ju vara en rolig present att ge bort vid Halloween.  

Klinisk eller vanlig ansiktsbehandling i Göteborg? 

Om du ska boka in en vanlig eller klinisk ansiktsbehandling i Göteborg beror på vad ditt mål med behandlingen är. Prata med din hudterapeut för att se vilka alternativ som finns tillgängliga för dig. Om du väljer en klinisk behandling måste du ofta upprepa behandlingen några gånger för att nå bästa resultat.  

Ansiktsbehandling som lugnar själen 

Om du bokar in kliniska behandlingar är det ändå bra att boka in en vanlig ansiktsbehandling. Rådgör först om du ska vänta med den vanliga tills du är klar med den kliniska. Ibland kan de kombineras men i vissa fall är det bäst att ta en sak i taget. En vanlig behandling är inte bara bra för huden utan är väldigt lugnande och avslappnande.  

Andra trevliga behandlingar för kroppen 

När du bokar in en ansiktsbehandling i Göteborg kan du passa på att unna dig något extra. Många salonger och kliniker erbjuder massage, pedikyr och manikyr bland annat. Ibland måste man bara få slappna av fullständigt! Vill du göra dig extra fin kan du färga bryn och fransar.